Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Virkemidler for et innovativt og nyskapende næringsliv

St.prp. nr. 51 (2002-2003), Innst. S. nr. 283 (2002-2003)

Vedtak 558

Stortinget samtykker i at det opprettes en ny enhet som forvalter direkte virkemidler for næringslivet.

 

Vedtak 559

Stortinget samtykker i at den nye enheten organiseres som et særlovsselskap.

 

Vedtak 560

Stortinget samtykker i at den nye enhetens utsend­inger i utlandet integreres i utenrikstjenesten og anmeldes som spesialutsendinger.

 

Vedtak 561

Stortinget samtykker i at Norsk Romsenter omdannes til et forvaltningsorgan med særskilte full­makter.

 

Vedtak 562

Stortinget ber Regjeringen vurdere muligheten for å etablere en statlig garanti for driftskreditt for oppdrett av torsk og skjell. Ordningen kan organiseres i SND innenfor rammen av internasjonale avtaler og utformes i samspill mellom staten, bankene og næringen.

 

Vedtak 563

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med stats­budsjettet for 2004 vurdere tiltak for å øke kontakten mellom forskningsinstitutter, bedrifter og næringer med lite FoU.

 

Vedtak 564

Stortinget ber Regjeringen legge fram en evaluering av SkatteFUNN. I den forbindelse bes det om at det også vurderes å utvide Skatte-FUNN-ordningen til å gjelde enkeltmannsforetak, inkl. landbruk.

 

Vedtak 565

Stortinget ber Regjeringen sikre at midlene i dis­triktsmilliarden innrettes mot bedrifter lokalisert i de mest næringssvake områdene, som er truet med avfolk­ing. Dersom det skulle vise seg at tapsfondet ikke er til­strekkelig for å gjøre midlene operative, må det avsettes ytterligere bevilgninger til tapsfond. Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med statsbudsjettet for 2004 fremme forslag om ytterligere 400 mill. NOK til såkornfond og 100 mill. NOK til tapsfond.

 

Vedtak 566

Dokument nr. 8:93 (2002-2003) - forslag fra storting­srepresentantene Inge Ryan, Øystein Djupedal, Ingvild Vaggen Malvik og Heidi Sørensen om opprettelse av et fond for nyetableringer og innovasjon basert på mil­jøteknologi - bifalles ikke.

 

Vedtak 567

Stortinget ber Regjeringen om å sikre at kompet­ansen og funksjonene til det som i dag er Norges Eksportråd, SVO, SIVA, Norges Turistråd, SND og Norges forskningsråds næringsrettede aktiviteter, til­bys i en felles brukerfront med utgangspunkt i det som i dag er SNDs regionkontorer og Eksportrådets kontor­nett.

 

Vedtak 568

Stortinget ber Regjeringen om å overføre virke­midlene som i dag forvaltes av SND, SVO, Norges Eksportråd og Norges Turistråd til den nye enheten. Stortinget ber Regjeringen vurdere hvorvidt andre rel­evante virkemiddelenheter på sikt skal innlemmes i den nye enheten.

 

Vedtak 569

Stortinget ber Regjeringen legge frem en vurdering av mulighetene for desentralisering og forenkling av dagens ulike næringsrettede låne-, tilskudds- og egen­kapitalordninger. Det bes også om at det vurderes å etablere regionale ordninger som skal tilføre norsk næringsliv mer midler, gi større langsiktighet og mer regional styring enn i dag.

 

Vedtak 570

Stortinget samtykker i at eierskapet i Argentum Fondsinvesteringer AS overføres fra SND og SIVA til Nærings- og handelsdepartementet fra 1. juli 2003.

 

Vedtak 571

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med stats­budsjettet for 2004 fremme forslag om å styrke bev­ilgningene til forsknings- og utviklingskontrakter (IFU/OFU-ordningene).