Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Endringer i Stortingets forretningsorden - ny § 75 b om taushetsplikt og tilgang til gradert informasjon for ansatte i gruppesekretariatene

Innst. 454 S (2021-2022)

Vedtak 800

I Stortingets forretningsorden gjøres følgende endringer:

§ 75 a tredje ledd oppheves.

Ny § 75 b skal lyde:

§ 75 b Taushetsplikt og tilgang til gradert informasjon for ansatte i gruppesekretariatene

For ansatte i gruppesekretariatene gjelder § 75 første og annet ledd om taushetsplikt for representantene tilsvarende. Fast og midlertidig ansatte i gruppesekretariatene skal undertegne taushetserklæring etter et formular som presidentskapet har fastsatt.

Ansatte i gruppesekretariatene må ikke gis tilgang til gradert informasjon uten samtykke fra Stortingets presidentskap. I saker som er til behandling i en komité, kan komiteen likevel beslutte at rådgivere som er tilknyttet et medlem av komiteen, og som følger komiteens arbeid, kan få tilgang til informasjon gradert etter beskyttelsesinstruksen samt informasjon gradert BEGRENSET etter sikkerhetsloven. For slike ansatte og rådgiveres tilgang til gradert informasjon gjelder sikkerhetslovens bestemmelser om sikkerhetsklarering og autorisasjon samt sikkerhetslovens og beskyttelsesinstruksens regler om behandling av informasjon.

Vedtak 801

Endringene trer i kraft 1. oktober 2022.

Vedtak 802

I reglement for kontrollhøringer gjøres følgende endringer:

§ 6 første ledd skal lyde:

(1) Ved lukkete kontrollhøringer gjelder Stortingets forretningsorden §§ 75, 75 a og 75 b.

§ 6 fjerde ledd skal lyde:

(4) Ansatte i gruppesekretariatene med tilgang til gradert informasjon etter Stortingets forretningsorden § 75 b, kan gis tillatelse av komiteen til å være til stede under høringer om saken.

Vedtak 803

Endringene trer i kraft 1. oktober 2022.