4. Utvikling 2014

Som en følge av nedgangen i antall søknader etter de ulike særordningene, er saker til behandling for utvalgene betydelig redusert i forhold til tidligere år. Fra 2012 til 2013 var den totale nedgangen i antall nye søknader på 7 pst. Det forventes at den lavere inngangen av nye søknader vil vedvare fremover. I den senere tid har det derfor vært en utfordring å ha et tilstrekkelig antall ferdigstilte saker til behandling for to utvalg. Som følge av dette vil det fra 1. januar 2014 kun være ett utvalg i arbeid. Den elektroniske samhandlingen som ble etablert med utvalget høsten 2013, fortsetter med det nyoppnevnte utvalget.

Elektronisk oversendelse av saksdokumentasjon er et effektiviseringstiltak som er tidsbesparende og skaper bedre informasjonsflyt mellom Statens sivilrettsforvaltning, faginstanser og utvalg under hele saksprosessen. I løpet av 2014 tar Statens sivilrettsforvaltning sikte på å innføre elektronisk dokumentutveksling med flere faginstanser i rettferdsvederlagssaker.

Ledelsen i Stortingets utvalg for rettferdsvederlag vil også i 2014 delta i samarbeidet med sekretariat og faginstanser for å bidra til en god, rasjonell og enhetlig behandling av sakene.