6. Forslag fra mindretall

Rammeområde 5

(Justis)

Rammeuavhengige forslag

Forslag fra Fremskrittspartiet og Høyre:

Forslag 1

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett 2007 fremlegge for Stortinget en beskrivelse og vurdering av kommunale omsorgstiltak ved prøveløslatelse av psykisk utviklingshemmede som er idømt særreaksjoner eller vartektssurrogat.

Forslag 2

Stortinget ber Regjeringen sørge for at det utarbeides konkret plan for gjennomføring og finansiering av tilrettelegging av domstoler for hørselshemmede.

Forslag 3

Stortinget ber Regjeringen vurdere hvor det er hensiktsmessig å lokalisere de øvrige regionale Barnas Hus og komme tilbake til Stortinget med sin anbefaling i Revidert nasjonalbudsjett 2007.

Forslag 4

Stortinget ber Regjeringen sørge for at det gjennomføres en uavhengig evaluering av saksbehandlingsverktøyet SIAN.

Forslag 5

Stortinget ber Regjeringen utrede og fremme eventuelle forslag til lovendringer til en ordning hvor den som har omsorg for barnet mens den andre av foreldrene sitter i fengsel, anses som aleneforsørger.

Forslag fra Fremskrittspartiet:

Forslag 6

Stortinget ber Regjeringen innføre et system med sentral finansiering av rettsmedisinske tjenester og DNA-analyser.

Forslag 7

Stortinget ber Regjeringen komme tilbake med en utredning i forhold til behovet for og alternativ plassering av et moderne og fremtidsrettet treningssenter for politioperative disipliner.

Forslag fra Høyre:

Forslag 8

Stortinget ber Regjeringen om å åpne for at flere private aktører kan analysere DNA, i en situasjon hvor analysekapasiteten er sprengt og ikke kan påregnes redusert uten hjelp i en overgangsfase.