6. Innlevering av kontrolloppgaver vedrørende innskudd i obligasjonsfond

6.1  DEPARTEMENTETS FORSLAG

       I henhold til likningsloven § 6-6 c kan Kongen gi forskrifter om forvaltningsselskapers opplysningsplikt vedrørende innskudd i aksjefond. Kongen har delegert sin myndighet til Finansdepartementet. Slik forskrift ble gitt av departementet 8. januar 1993.

       Skattemyndighetene har det samme behov for kontrolloppgaver vedrørende innskudd i obligasjonsfond som for innskudd i aksjefond.

       Departementet foreslår derfor at forskriftshjemmelen i likningsloven § 6-6 c utvides til også å omfatte levering av kontrolloppgaver for innskudd i obligasjonsfond.

       Likningsloven § 6-16 c gir hjemmel for at departementet i forskrift kan bestemme at visse kontrolloppgaver etter likningsloven kapittel 6 skal leveres i maskinlesbar form. Det er en direkte forutsetning for en effektiv kontroll av tredjemannsopplysninger, og for bruk av forenklet selvangivelse (FSA), at opplysningene gis i en slik form. Departementet fremmer derfor forslag om at likningsloven § 6-16 c utvides til også å gjelde innskudd i obligasjonsfond.

       Det foreslås at endringene trer i kraft straks med virkning fra og med likningen for inntektsåret 1993.

       Det vises til utkast til likningsloven § 6-6 bokstav c og § 6-16 bokstav c.

6.1.1  Merknad frå komiteen

       Komiteen sluttar seg til forslaget frå Regjeringa.