5. Forslag fra mindretall

Forslag fra Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti:

Forslag 1

§ 6-2 (ny) skal lyde:

§ 6-2. Formål

       Norsk rikskringkasting AS skal drive allmennkringkasting i radio og fjernsyn. Programvirksomheten skal på nasjonalt, regionalt og fylkesnivå:

1. Konsekvent fremme ytrings- og informasjonsfriheten. Programvirksomheten skal være preget av allsidighet, upartiskhet, saklighet og vekt på det vesentlige. NRK skal fremme de demokratiske grunnverdier, de grunnleggende menneskerettigheter og det enkelte menneskets frihet og verdighet.
2. Støtte demokratiet gjennom et mangfoldig tilbud av nyheter, fakta, kommentarer og diskusjon om samfunnsspørsmål også for mindretall og spesialgrupper.
3. Støtte, skape og utvikle norsk tradisjonell- og samtidskultur, kunst og underholdning.
4. Legge vekt på programtilbudets allmenndannende karakter, og formidle livssyns- og religiøse program.
5. Produsere og formidle kvalitetsprogram for barn og ungdom.
6. Fremme bruk og respekt for norsk språk. Våre to offisielle målformer skal minst være representert med 25 % i sendingene.
7. Kjenne et ansvar for å forsvare og utvikle samisk språk og kultur. Bringe program også på andre minoritetsspråk i landet.

§ 6-2 blir § 6-3, § 6-3 blir § 6-4 og § 6-4 blir § 6-5.

Forslag fra representanten Roy N. Wetterstad:

Forslag 2

       Virksomheten i Norsk rikskringkasting AS finansieres som betalingsfjernsyn gjennom abonnement. Styret fastsetter abonnementsavgiften. Stortinget fastsetter hvor mye reklame og sponsede sendinger Norsk rikskringkasting kan sende.