5. Endringer i lover

       Departementet viser til at en bestemmelse i lov om ansvarlige selskaper og kommandittselskaper (selskapsloven) av 1985 må endres i samsvar med ny nummerering av paragrafene i den nye petroleumsloven. Forslaget til endring i petroleumsloven § 1 medfører at et unntak fra selskapsloven - om at samarbeidsavtaler knyttet til tillatelse gitt i medhold av petroleumsloven og samarbeidsavtaler med hjemmel i petroleumsloven - skal gjelde med det omfang det får etter endringen i petroleumsloven.

       Videre vil forslaget til ny petroleumslov gjøre det nødvendig å foreta enkelte tilpasninger i petroleumsskatteloven om fordeling av utgifter til fjerning av innretninger på kontinentalsokkelen (fjerningsutgiftsfordelingsloven). Dette gjelder i hovedsak spørsmål av teknisk karakter som følge av endret paragrafnummerering og definisjoner. Det vises til at Finansdepartementet tar sikte på å fremme en proposisjon med forslag til slike tilpasninger i løpet av 1996.

       Forslaget til ny petroleumslov gjør det også nødvendig å foreta tilpasninger av ren teknisk karakter i lov av 1963 om vitenskapelig utforskning og undersøkelse etter og utnyttelse av andre undersjøiske naturforekomster enn petroleumsforekomster (kontinentalsokkelloven). Dette innebærer at begrepet « kontinentalsokkel » som tilsvarer petroleumslovens definisjon, må tilpasses kontinentalsokkelloven.