Vedlegg: Brev fra kommunal- og regionaldepartementet v/statsråden til Nord-Trøndelag fylkeskommune, datert 9. november 2006

Fylkeskommunens eierskap i kraftaksjer

Jeg viser til hyggelig møte 18. mai 2006 og senere korrespondanse om forvaltningsreformen og fylkeskommunens kraftverdier. Jeg har ment det formelt sett ville være riktig av meg å avvente skriftlige kommentarer inntil regjeringen hadde behandlet saken som en del av arbeidet med forvaltningsreformen, og jeg har derfor ikke gitt en slik tilbakemelding før nå.

Utgangspunktet ved forvaltningsreformen vil være at kraftverdier som er i fylkeskommunenes eie på det tidspunkt reformen trer i kraft, vil bli overført til den nye regionen. Reformen er planlagt å tre i kraft 1. januar 2010. Dersom fylkeskommunen ønsker å overdra verdiene til kommunene i fylket før den tid, står fylkeskommunen fritt til det. I tråd med vår politikk og den tillit vi har til kommunesektoren og det lokale selvstyret, vil vi fra regjeringens side ikke legge hindringer i veien for dette. Fylkeskommunen må selv påse at overdragelsen skjer i overensstemmelse med gjeldende lovverk.