Feil i Ot.prp. nr. 31 (2007-2008) Om endringer i skatte- og avgiftslovgivningen mv.

Jeg vil gjøre oppmerksom på at det i Ot.prp. nr. 31 (2007-2008) Om endringer i skatte- og avgiftslovgivningen mv. er oppdaget enkelte feil. Jeg anmoder om at finanskomiteen i sin innstilling retter opp disse feilene i samsvar med gjennomgangen nedenfor:

Forslag til lover, side 65, utkast til lov om endringer i lov 19. juni 1969 nr. 66 om merverdiavgift

Det er blitt manglende samsvar mellom proposisjonens avsnitt 7.13.4 på side 40 om oppheving av merverdiavgiftsloven § 49 a, og forslaget til lov om endringer i lov 19. juni 1969 nr. 66 om merverdiavgift på side 65. I avsnitt 7.13.4 "Departementets vurderinger og forslag" uttales det blant annet:

"Departementet legger til grunn at regelverket samlet sett vil fremstå som enklere og mer oversiktlig dersom rapporteringsregelen i merverdiavgiftsloven oppheves. Departementet viderefører på denne bakgrunn forslaget fra høringsnotatet om at rapporteringsbestemmelsen i merverdiavgiftsloven § 49 a oppheves."

Tekstforslaget om oppheving av merverdiavgiftsloven § 49 a har imidlertid falt ut av forslaget til endringslov på side 65 i proposisjonen. Finanskomiteen bes her overveie å innarbeide lovvedtak om oppheving i sin innstilling, ved at avsnitt II og nytt avsnitt III i forslaget til denne endringsloven utformes slik:

"II

§ 49 a oppheves.

III

Endringene under I trer i kraft straks.

Endringen under II trer i kraft fra den tid Kongen bestemmer."

Kapittel 7 om rapportering av utenlandske oppdragstakere og arbeidstakere tilknyttet oppdrag, avsnitt 7.12

Overskriften til proposisjonens avsnitt 7.12 på side 38 er blitt feil. Riktig overskrift skulle ha vært "Overtredelse av rapporteringsplikten - ansvar for oppdragstakers skatter og avgifter".