4. Medrekning av tidlegare tenestetid

  Det vert gjort framlegg om reglar om medrekning av tenestetid for arbeidstakarar ved H.M Kongens teneste.

       Komiteen sitt fleirtal, alle unntatt Høgre og representanten Geir Thoresen, syner til merknadene til Innst.S.nr.159 (1993-1994) der fleirtalet var einige i at Statens pensjonskasse kan tilby medlemskap m.a. til tilsette i tidlegare statlege verksemder som no vert organiserte som aksjeselskap. Fleirtalet vil peike på at det er viktig for arbeidstakarane at dei er sikra kontinuitet i pensjonstilhøva uansett om verksemda endrar status. Fleirtalet vil vidare peike på at det er ein føresetnad at verksemdene dekker alle utgiftene til ordninga.

       Komiteens medlemmer fra Høyre og representanten Geir Thoresen viser til St.meld. nr. 33 og Innst.S.nr.159 hvor retningslinjer for hvilke virksomheter som skulle tilbys medlemskap i Statens pensjonskasse, ble behandlet. Disse medlemmer mener at Statens pensjonskasse først og fremst skal være en pensjonsordning for de ansatte i staten. Disse medlemmer mener at virksomheter som endrer status og som ikke lenger er en del av statsforvaltningen, tidligere statsforetak som er organisert som aksjeselskap, virksomheter som blir organisert etter særlov eller som stiftelse, ikke bør tilbys medlemskap.

       Disse medlemmer vil på denne bakgrunn gå imot følgende punkter listet opp i forslag til vedtak pkt. A: Innlemming av nye stillingar til Statens pensjonskasse:

       Pkt. 8, 9, 14, 15, 18 og 21.