3. Utenriksdepartementets kommentarer

      Departementet har i brev av hhv. 28. november 1994 og 25. januar 1995 svart slik:

       « (...) Departementet ønsker å gjenta at Riksrevisjonens gjennomgang av NORADs uterepresentasjoner har bidratt til å initiere en viktig og nødvendig prosess i NORAD med hensyn til å forbedre interne forvaltningsprosedyrer. Samtidig har bevissthetsnivået med hensyn til eksisterende svakheter såvel som behovet for økt opplæring innen forvaltningsområdet økt.
       I tildelingsbrev nr 1 for 1995 til NORAD er det fra departementet presisert at oppfølgning av Riksrevisjonens rapporter om forvaltningen av norsk bilateral bistand i samarbeidsland skal gis høy prioritet, ikke bare hva gjelder de land som rapporten omhandler, men for forvaltningen generelt.
       Siden de første rapportene om forvaltningen av bilateral bistand forelå har NORAD og departementet vært gjennom en nyttig dialog, og en rekke oppfølgingstiltak er allerede gjennomført i NORAD. Det er departementets oppfatning at de administrative rutinene er betydelig forbedret. »

       Til rapporten om forvaltning av bilateral bistand til India svarte departementet i brev av 25. januar 1995:

       « (...) I den foreliggende rapporten finner departementet at NORADs redegjørelse utfyller de punktene som Riksrevisjonen har trukket fram i sin gjennomgang, og har ingen ting å legge til på det prosjektspesifikke plan. Hoveddelen av de problemene som Riksrevisjonen påpeker ligger tilbake i tid, og departementets inntrykk er, som det går fram av kommentarene nedenfor, at disse svakhetene i vesentlig grad er rettet opp med de nye forvaltningsrutinene som er innført i NORAD. »