Vedlegg 5: Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Sosial- og helsedepartementet, datert 29. mars 1996:

Vedrørende Riksrevisjonens Dok.nr.1 (1995-1996) - Forhold rundt TRESS-90

       Kontroll- og konstitusjonskomiteen viser til tidligere korrespondanse.

       I vedlegg til departementets svar 22. desember 1995 på spørsmål fra Riksrevisjonen, har departementet vist til revisjonsrapporten fra Deloitte & Touche. Som en del av sluttoppgjøret mellom RTV og NIT ble et beløp på 8 mill. kroner i varer og tjenester motregnet i tidligere inngåtte vedlikeholdsavtaler. I rapporten heter det (s. 33) at Deloitte & Touche har bedt om dokumentasjon på hjemmel for disse leveransene, men at det ikke var mottatt fra RTV innen fristen for rapporten. Komiteen ønsker derfor oversendt dokumentasjon på hjemmel for disse leveransene.

       I foran nevnte rapport er det uttalt (s. 16) i forbindelse med forhandlingene mellom RTV og NIT og utbetalinger i forhold til ferdigstillelsesgrad, at

       « Det er uklart i hvilken grad RTV selv gjorde beregninger av ferdigstillelsesgrad. Slike vurderinger skal etter det vi har fått opplyst være gjennomført, men har ikke sett dokumentasjon på hvilke beregninger som eventuelt er foretatt i tilknytning til RTVs egne vurderinger. »

       Komiteen ønsker på bakgrunn av dette å få oversendt dokumentasjon for de beregninger som eventuelt er gjennomført fra RTVs side når det gjelder ferdigstillelsesgrad, eventuelt departementets utdypning på dette punkt.

       Under komiteens høring den 2. februar 1996 uttalte trygdedirektøren i et svar til Carl I Hagen (referat s. 27) i forbindelse bl.a. med rapporteringen om prosjektet, at

       « ... dessuten er det i et sånt prosjekt som dette veldig vanskelig å vurdere kvaliteten på ting før man kommer så langs som til å begynne å teste - og så langt kom vi ikke med Trygdedata. »

       Komiteen ønsker RTVs/departementets utdypning av de datafaglige vurderinger bak et slikt utsagn.