1. Sammendrag

   I Dok.nr.8:56 (1995-1996) tar stortingsrepresentant Rolf Ketil Bjørn opp følgende forslag om tiltak for å bedre innkjøpsrutinene i Forsvaret:

«1. Stortinget ber Regjeringen ta initiativ slik at etisk regelverk blir enhetlig for alle ansatte i avdelinger innen Forsvaret som har ansvar for kjøp.
2. Stortinget ber Regjeringen utrede et system hvor en innfører karantenebestemmelser for personell i Forsvaret som har ansvar for innkjøp.
3. Stortinget ber Regjeringen utrede et system som forhindrer at ansatte i Forsvaret også er del- eller medeiere i private selskaper som er leverandør til Forsvaret.
4. Stortinget ber Regjeringen utrede hvorvidt det er hensiktsmessig å slå sammen alle innkjøpsavdelinger i Forsvaret til en felles forsyningskommando.»

       Forslagene er begrunnet i at det den senere tid har kommet fram kritikkverdige forhold når det gjelder innkjøpsrutinene i Forsvaret og ansattes rolle i forhold til det private næringsliv hvor det er avdekket sammenblanding av roller ved innkjøp til Forsvaret.

       Forslagene tar sikte på å foreslå hva som kan og bør gjøres fra Regjeringens side for å hindre sammenblanding mellom Forsvarets innkjøpsrutiner og næringslivets salgsinteresser.