2. Komiteens merknader

     Komiteen sier seg enig i at det nå blir etablert et permanent behandlingstilbud ved Rikshospitalet for barn med medfødt hypoplastisk venstre hjertesyndrom. Komiteen vil mene at et behandlingstilbud for denne pasientgruppen ved Rikshospitalet vil gi positive sidevirkninger og en faglig styrking for andre pasientgrupper som behandles ved Rikshospitalet for hjertelidelser. Belastningen for både barn og foreldre, som tidligere har måttet sende disse barna til utlandet for behandling, har vært stor, og det vil således også etter komiteens mening bli en stor fordel både for barn og foreldre at denne behandlingen nå kan tilbys innenlands. Komiteen har merket seg at det den seneste tid har vært kapasitetsproblemer innen barnehjertekirurgien, og at departementet i den forbindelse nå har anmodet Statens helsetilsyn om en vurdering av organiseringen av barnehjertekirurgien i landet.

       Komiteen har merket seg at Rikshospitalet trenger noe tid for å etablere sitt behandlingstilbud til disse pasientene, og at en i mellomtiden fortsatt sikrer en tilfredsstillende behandling i utlandet, inntil Rikshospitalet er klar til å overta behandlingen fullt ut.

       Komiteen forutsetter at det nye behandlingstilbudet ved Rikshospitalet etableres så snart dette er teknisk og faglig mulig, slik at behandlingen i utlandet snarest kan opphøre.

       Komiteen har ingen merknad til den foreslåtte finansiering til investering og drift for det nye behandlingstilbudet ved Rikshospitalet.