Komiteens merknader

Komiteen, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Bjarne Håkon Hanssen, Britt Hildeng, Asmund Kristoffersen og Gunn Olsen, fra Høyre, Bent Høie, Elisabeth Røbekk Nørve og John-Ragnar Aarset, fra Fremskrittspartiet, lederen John I. Alvheim og Harald T. Nesvik, fra Sosialistisk Venstreparti, Olav Gunnar Ballo og Sigbjørn Molvik, fra Kristelig Folkeparti, Åse Gunhild Woie Duesund og Per Steinar Osmundnes, og fra Senterpartiet, Ola D. Gløtvold, viser til brev fra sosialministeren, datert 19. mai 2003. Komiteen slutter seg til de vurderinger som framkommer i brevet, der det understrekes hvor viktig det er at vi har betalingsordninger som oppleves som rimelige for dem det gjelder.

Komiteen tar til orientering at Regjeringen før ferien vil legge fram en melding for Stortinget om bedre kvalitet i pleie- og omsorgstjenestene.

Komiteen tar videre til orientering at Stortinget blir invitert til en grunnleggende debatt om prinsippene for egenbetaling. På denne bakgrunn mener komiteen at egenbetalingsreglene vurderes i tilknytning til denne behandlingen, slik departementet anbefaler.

Komiteen foreslår at dokumentet vedlegges protokollen.