Brev fra Samferdselsdepartementet v/statsråden til transport- og kommunikasjonskomiteen, datert 9. januar 2009.

Dokument nr. 8:22 (2008-2009) Representantforslag fra Arne Sortevik, Bård Hoksrud og Per Sandberg om å øke statlig finansiering av fergeavløsningsprosjekter

Jeg viser til brev fra transport- og kommunikasjonskomiteen av 16. desember 2008, vedlagt ovennevnte representantforslag nr. 22 (2008-2009).

Det bes i brevet om en uttalelse fra Samferdselsdepartementet til dok8-forslaget. Forslaget innebærer:

"Stortinget ber Regjeringen endre retningslinjene for ferjeavløsningsprosjekter på riksvegnettet. Staten dekker heretter samlede finansieringskostnader for slike prosjekt og innsparte statlige ferjekostnader etter dagens utregningssystem, men for en periode på inntil 50 år. Stortinget legger til grunn at slik ordning skal gjelde dagens riksvegferjer uavhengig av om deler av vegnettet overføres fra staten til fylkeskommunene."

Det er for tidlig for meg nå å skulle gi et endelig svar på dok8-forslaget. Rammene for ordningen med alternativ bruk av ferjetilskudd er for tiden til gjennomgang i Samferdselsdepartementet. Jeg vil derfor sørge for at dok8-forslaget underlegges en vurdering som ledd i denne gjennomgangen. Stortinget vil bli forelagt et forslag til endringer i rammene for ordningen med alternativ bruk av ferjetilskudd så snart som mulig.