2. Forslag frå mindretal

Forslag frå Framstegspartiet, Høgre, Kristeleg Folkeparti og Venstre:

Forslag 1

Stortinget ber Regjeringen å gjennomgå norsk aksjelovgivning, særlig med sikte på mulige forenklinger for små aksjeselskaper og herunder vurdere om aksjekapitalkravet i norsk aksjelovgivning bør erstattes med andre former for kreditorbeskyttelse.

Forslag 2

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om en strategi for eierskifteutfordringer i familieeide bedrifter.

Forslag 3

Stortinget ber Regjeringen utrede en såkorninvestorordning, og fremme sak om dette for Stortinget.

Forslag frå Framstegspartiet, Høgre og Venstre:

Forslag 4

Stortinget ber Regjeringen foreta en samlet gjennomgang av Innovasjon Norge og andre deler av det offentlige virkemiddelapparatet, med sikte på betydelige forenklinger og forbedringer.

Forslag 5

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om en handlingsplan for å avvikle konkurransehindringer mellom offentlige og private aktører i tjenestesektoren.

Forslag 6

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om en momskompensasjonsordning for offentlig sektor som likestiller offentlige og private virksomheter på en slik måte at man oppnår reell konkurranse om offentlige anbud.

Forslag fra Framstegspartiet:

Forslag 7

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å avvikle revisorplikten for små foretak med en omsetning under 10 mill. kroner.

Forslag 8

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å gjøre virkemiddelapparatets innovasjonsordninger landsdekkende.

Forslag 9

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med gjennomgangen av det offentlige virkemiddelapparatet fremme forslag om å gjennomføre sektorovergripende tiltak som sørger for en effektiv innretning av de næringsrettede virkemidlene.

Forslag 10

Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med Revidert nasjonalbudsjett for 2009 å fremme forslag om at det etableres et presåkornfond for SIVAs næringshager på totalt 300 mill. kroner.

Forslag 11

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om en styrking av Konkurransetilsynets uavhengighet.

Forslag 12

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å avvikle dagens unntaksordninger fra konkurranseloven som følger av landbruks- og fiskeripolitikken.

Forslag 13

Stortinget ber Regjeringen vurdere muligheten for etablering av flere fondsløsninger etter Argentum-modellen for å bedre tilgangen på risikokapital i det norske markedet.

Forslag 14

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å opprette nye såkornfond som er landsdekkende og samtidig omgjøre dagens distriktsrettede fond om til landsdekkende fond.

Forslag frå Høgre og Kristelig Folkeparti:

Forslag 15

Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å avvikle revisorplikten for små foretak i tråd med anbefalingen til mindretallet i utvalget i NOU 2008:12.