Brev fra kontroll- og konstitusjonskomiteen til Kommunal- og regionaldepartementet, datert 6. november 2012

Vedr. tildeling av skjønnsmidler til kommunene

Kontroll- og konstitusjonskomiteen har i dag hatt høring i forbindelse med behandlingen av statsministerens og justis- og beredskapsministerens redegjørelser om regjeringens oppfølging av 22. juli-kommisjonens rapport.

Under høringen kom det frem en rekke opplysninger vedrørende den psykososiale oppfølging av pårørende, etterlatte og berørte etter hendelsene 22. juli 2011. I den forbindelse har komiteen følgende spørsmål til Kommunal- og regionaldepartementet.

  • 1. Hva har departementet gjort for å tilse at alle kommuner yter den hjelpen som er nødvendig for at pårørende/berørte/etterlatte skal få den bistand de har behov for? Hvordan har kommunene fulgt dette opp?

  • 2. For å yte bistand til rammede etter hendelsene 22. juli 2011, er kommunene blitt tildelt skjønnsmidler fordelt etter innbyggertall.

    • a) Hvorfor har kommunene som ikke har berørte, mottatt midler?

    • b) Hvorfor har kommuner som har avviklet sitt tilbud, fått midler?

    • c) Hva har departementet foretatt seg for å tilse at tilbudene i kommunene ikke er blitt avviklet før behovet er dekket?

    • d) Hva har departementet foretatt seg overfor de kommuner som har berørte, men som ikke har tilbudt dem noe bistand? Hvordan ser departementet for seg at deres behov blir imøtegått?

Komiteen ber om svar i løpet av en uke, i tråd med den behandlingstid som er vanlig for slike spørsmål.