Innstilling fra valgkomiteen om suppleringsvalg til Stortingets delegasjon til Nordisk råd samt til Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid

Søk
Til Stortinget

Bakgrunn

Som følge av endringer i regjeringen og Stortingets sammensetning må det velges nye medlemmer av Stortingets delegasjon til Nordisk råd og Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid.

Arbeiderpartiets stortingsgruppe har i brev av 23. april 2024 foreslått at Kirsti Leirtrø velges som nytt medlem av Stortingets delegasjon til Nordisk råd etter May Britt Lagesen. Videre er det foreslått at Ragnhild Male Hartviksen velges som nytt varamedlem etter Marianne Sivertsen Næss, og at Siri Gåsemyr Staalesen velges som nytt varamedlem etter Kirsti Leirtrø.

Videre er det foreslått at Tove Elise Madland velges som nytt medlem av Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid etter Marianne Sivertsen Næss, og at Nils-Ole Foshaug velges som nytt varamedlem etter Tove Elise Madland.

Komiteens tilråding

Valgkomiteen viser til ovenstående og rår Stortinget til å gjøre følgende

vedtak:

Som nytt medlem av Stortingets delegasjon til Nordisk råd velges: Kirsti Leirtrø.

Som nye varamedlemmer av Stortingets delegasjon til Nordisk råd velges: Ragnhild Male Hartviksen og Siri Gåsemyr Staalesen.

Som nytt medlem av Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid velges: Tove Elise Madland.

Som nytt varamedlem av Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid velges: Nils-Ole Foshaug.

Oslo, i valgkomiteen, den 25. april 2024

Masud Gharahkhani

leder