Europautvalget - Møte i Europautvalget tirsdag den 24. oktober 2023 kl. 8:30

Dato: 24.10.2023
Møteleder: Ine Eriksen Søreide

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Næringsministeren vil følge opp spørsmål som ble reist på hans område under møtet i Stortingets europautvalg i september, inkludert status for industripartnerskap med EU og hvilke tiltak som gjennomføres på norsk side i forbindelse med og oppfølging av EUs arbeid med Net Zero Industry Act og kritiske råvarer/CRMA.

  • Sak nr. 2

    Aktuelle rettsakter for møtet i EØS-komiteen 27. oktober 2023. Se vedlagte brev fra Utenriksdepartementet, datert 17. oktober d.å. med endelig liste med omtale av rettsakter som kan bli innlemmet på EØS-komiteens møte 27. oktober.

  • Sak nr. 3

    Utenriksminister Espen Barth Eide vil etter planen redegjøre for følgende: Helseberedskapssamarbeidet med EU Utenriksministeren vil orientere Europautvalget om status for arbeidet med å knytte Norge til EUs helseberedskapssamarbeid. Forhandlingene med EU om en ny avtale om EØS-finansieringsordninger og avtale om markedsadgang for sjømat Utenriksministeren vil kort redegjøre for status og videre prosess i forhandlingene og ønske om en forhandlingsløsning før høstens EØS-rådsmøte 20. november Status for klimadelen av Klar for 55-pakken: EØS-innlemmelse og nasjonal gjennomføring Utenriksministeren vil orientere Europautvalget om status for arbeidet med å innlemme klimadelene av Klar for 55-pakken i EØS-avtalen (klimakvotesystemet, innsatsfordelingsforordningen og skog- og arealbruksregelverket) samt status for nasjonal gjennomføring av klimakvoteregelverket.

  • Sak nr. 4

    Eventuelt

Møtet hevet kl. 9.40.