Stortinget - Møte onsdag den 8. mai 1996

Dato: 08.05.1996

Tilbake til spørjetimen

Spørsmål 33

Siri Frost Sterri (H): Jeg har følgende spørsmål til utdanningsministeren:

Hvilken begrunnelse har statsråden for å endre retningslinjene i Statens Lånekasse for utdanning slik at deltagere i eksamensrettede tilbud i videregående opplæring i regi av studieforbundene nektes utdanningsstøtte når det tas skolepenger?

Statsråd Reidar Sandal: I forskrifta om tildeling av utdanningsstøtte for undervisningsåret 1996-97 har departementet lagt til eit nytt punktum til kapittel 1, punkt 3.1. Her blir det sagt at det kan tildelast støtte til utdanning i regi av studieforbunda i tråd med §§ 7 og 8 i vaksenopplæringslova. Dette tillegget er teke med for å få ein formell heimel i forskrifta for å kunne gje utdanningsstøtte til utdanningstilbod som blir arrangerte av studieforbunda.

Det har komme reaksjonar på det ovannemnde tillegget frå enkelte studieforbund. Departementet vil derfor gå gjennom saka på ny med sikte på undervisningsåret 1996-97.

Siri Frost Sterri (H): Jeg takker statsråden for svaret.

Det var et kort svar, og - må det være lov å legge til - det var et meget klokt svar. Jeg er veldig glad for det statsråden nå nettopp sa, og jeg vil derfor ikke plage ham med noen sterkere begrunnelse for hvorfor saken bør gjennomgås på nytt. Det har han åpenbart selv sett at det kan være behov for.

Så mitt spørsmål til statsråden er istedenfor kort og godt: Tar han sikte på en rask avklaring av hensyn til studieforbundene som selvfølgelig skal få sine høstkataloger i trykken?

Statsråd Reidar Sandal: Til det konkrete spørsmålet frå representanten Frost Sterri om eg tek sikte på ei hurtig avgjerd i denne saka, er svaret kort og greitt ja.