Stortinget - Møte onsdag den 20. mai 1998

Dato: 20.05.1998

Tilbake til spørjetimen

Spørsmål 27

Bjørn Hernæs (H): Jeg vil gjerne få lov til å stille følgende spørsmål til den minister som føler seg som rette vedkommende, arbeids- og administrasjonsministeren:

Ifølge opplysninger i pressen har Naturvernforbundet søkt staten om et ekstraordinært tilskudd på ca 2 mill. kroner. Fra før mottar forbundet som bekjent 3,4 mill. kroner i ordinært statstilskudd.

Kan statsråden forsikre om at søknaden ikke vil bli innvilget?

Statsråd Eldbjørg Løwer: « Rette vedkommende » er jeg som settestatsråd for miljøvernministeren i denne saken. Mitt svar blir derfor ganske kort.

Det er riktig at Naturvernforbundet har søkt staten om et ekstraordinært tilskudd på 2 mill. kr. Bakgrunnen er den vanskelige økonomiske situasjonen som Naturvernforbundet er kommet i. Når søknaden nå foreligger, er det departementets plikt å vurdere den. Dette holder departementet på med. Jeg kan ikke forskuttere hva utgangen av den behandlingen blir. Jeg fikk den først oversendt fra Miljøverndepartementet så sent som i går ettermiddag.

Bjørn Hernæs (H): Det lå ikke noe annet i min innledende merknad enn at jeg har tatt til etterretning den opplysning jeg har fått. Jeg kan vel føye til at jeg har betydelig forståelse for behovet for vern av miljøvernministeren i denne saken.

Jeg er en smule overrasket over at det ikke var mulig å få svaret over til den statsråd som skulle besvare spørsmålet, før i går ettermiddag, når spørsmålet tross alt er blitt rettet innenfor de tidsfrister som er i Stortinget. Men når svaret er som det er, ser jeg ikke noen grunn til å gjøre noe mer ut av det.

Det er ikke godt å lage noen oppfølgingsspørsmål til et svar som går ut på at søknaden vil bli behandlet. Intensjonen i mitt spørsmål er vel imidlertid klar for statsråden, og så får vi bare avvente hva svaret måtte bli.