Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 4. mars 1999 kl. 10

Dato:
President: Lodve Solholm

Sak nr. 3

Interpellasjon fra representanten Karita Bekkemellem Orheim til helseministeren:
«Sosial- og helsedepartementet har åpnet opp for at de mest ytterliggående antiabortorganisasjonene her i landet får statsstøtte til prosjekter. Tall viser at dagens abortlov fungerer etter hensikten, og at det forebyggende arbeidet i sammenheng med selvbestemmelse fører til at aborttallene går nedover. Etter behandlinga av abortmeldinga står retten til selvbestemmelse fast, det forebyggende arbeidet ble styrket, og kvinner ble ikke tvunget til obligatorisk rådgivning. Flertallet i komiteen hadde heller ikke ønske om å endre abortloven, verken med hensyn til selvbestemt abort eller ved å stramme inn enkelte paragrafer.
Hvordan vil statsråden sikre at dagens abortlov blir forvaltet etter intensjonen, og at den informasjonen som blir gitt, er objektiv og sannferdig?»

Talarar

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten har interpellanten, Karita Bekkemellem Orheim, satt fram et forslag på vegne av Arbeiderpartiet.

Interpellanten har under debatten gjort forslaget om til oversendelsesforslag. Forslaget lyder da i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å forsere arbeidet med å utarbeide en ny handlingsplan for forebygging av uønskede svangerskap og abort, og i den forbindelse legge vekt på saklig og nøytral informasjon i tråd med lovens intensjoner.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses bifalt.

Etter henstilling fra Sosialistisk Venstreparti vil presidenten foreslå at det voteres over sak nr. 5 før sak nr. 4. Begrunnelsen ligger, slik presidenten oppfatter det, i et ønske om subsidiær votering fra SVs side. – Det anses bifalt.