Stortinget - Møte torsdag den 20. januar 2000 kl. 10

Dato: 20.01.2000
President: Hans J. Røsjorde

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Utenrikspolitisk redegjørelse av utenriksministeren

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Dag Danielsen til kommunal- og regionalministeren:
    «Et stadig tilbakevendende problem for Oslo kommune er å få dekket kommunens reelle kostnader forbundet med asyl- og flyktningpolitikken og den høye tilstrømningen av flyktninger og asylsøkere til Oslo i forhold til resten av landet. Eksempler på dette er kostnader til dekning av sosialutgifter, boligutgifter, språkopplæring og øvrige integreringstiltak. Et nyttig redskap her kan være en beregning av det offentliges utgifter på asyl- og flyktningpolitikken, fordelt på kommune/fylkeskommune/stat.
    Vil Regjeringen bidra til at en slik beregning blir iverksatt, og hva akter Regjeringen å foreta seg slik at kommunene får dekket sine utgifter som følge av asyl- og flyktningpolitikken, slik at nødvendige midler gis for å sikre en god integrering, og at fordelingen mellom kommune og stat blir rettferdig?»

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Einar Olav Skogholt til sosialministeren:
    «Vi opplever at stadig yngre mennesker blir brukere av narkotika. Denne bekymringsfulle utvikling er heller ikke bare et storbyproblem. Også små bygdesamfunn opplever det samme.
    Hvilke tiltak vil statsråden iverksette for å stoppe denne utviklinga, og hvilke tiltak har statsråden satt i verk med bakgrunn i oversendelsesforslagene fra Stortingets debatt i juni 1999?»

  • Sak nr. 4

    Forslag fra stortingsrepresentant Erna Solberg på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre oversendt fra Odelstingets møte 17. desember 1999
    (Jf. Innst. O. nr. 34):
    «Stortinget ber Regjeringen bruke unntaksmuligheten i § 26 siste ledd til å lage et forenklet regelverk med lavere garantikrav for formidling av tjenester som praktikant, barnevakt, dagmamma og for særlige distriktsbaserte virksomheter med lav omsetning.»

  • Sak nr. 5

    Forslag fra stortingsrepresentant Erna Solberg på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre oversendt fra Odelstingets møte 17. desember 1999
    (Jf. Innst. O. nr. 34):
    «Stortinget ber Regjeringen legge frem alternative modeller til å etablere et vikarbyrå i offentlig regi for å etablere ordninger hvor arbeidsmarkedsetaten kan inngå partnerskap med private vikarbyråer eller arbeidsformidlere, og offentlige eller private brukere for å videreutvikle områdene som er skissert lagt inn under et vikarbyrå eller finansiert gjennom betaling fra brukeren.»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 12.45.