Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte onsdag den 27. oktober 1999 kl. 10

Dato:
President: Gunnar Breimo
Tilbake til spørjetimen

Spørsmål 11

Jan Simonsen (Frp): Jeg vil gjerne få stille følgende spørsmål til justisministeren:

«Studentene ved Politihøgskolen har tidligere fått dekket utgiftene til sertifikat for minibuss av skolen. Et slikt sertifikat er nødvendig for å kunne kjøre politiets cellevogner. Denne ordningen er endret for årets studenter, som nå risikerer å måtte dekke denne utgiften selv.

Vil statsråden ta et initiativ slik at den gamle ordningen kan gjøres gjeldende igjen allerede for inneværende skoleår?»

Statsråd Odd Einar Dørum: Spørsmålet som er reist, er en kjent problemstilling for Justisdepartementet.

Som følge av budsjettprioriteringer foretatt av Politihøgskolen falt ordningen med å dekke utgifter til førerkort for minibuss bort.

Justisdepartementet skal i november ha et møte med Politihøgskolen vedrørende prioriteringer for år 2000. I dette møtet vil departementet ta opp spørsmålet om den gamle ordningen med førerkort for minibuss skal gjøres gjeldende igjen. På inneværende års budsjett er det neppe muligheter til å gjøre noe med ordningen.

Jan Simonsen (Frp): Jeg er fornøyd med svaret. Og det kan godt være at behandlingen av budsjettet i Stortinget i år vil ende opp med at dette ikke blir noe vanskelig å løse – det er helt avhengig av hvilke vedtak Stortinget treffer i budsjettbehandlingen for kommende år.

: