Stortinget - Møte tirsdag den 2. november 1999 kl. 12

Dato: 02.11.1999

Formalia

Presidenten: Representantene Fridtjof Frank Gundersen, Inge Myrvoll, Oddbjørg Ausdal Starrfelt, Ingvald Godal og Jørgen Kosmo, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

De innkalte vararepresentanter, for Sør-Trøndelag fylke Heidi K. Larsen og for Østfold fylke Morten Olsen, har tatt sete.

Det foreligger tre permisjonssøknader:

  • fra representantene Bent Hegna og Rolf Terje Klungland om permisjon i dagene fra og med 2. november til og med 4. november for å delta på Den femte partskonferanse under FNs klimakonvensjon i Bonn

  • fra representanten John Dale om permisjon i dagene 3. og 4. november for å delta i et møte i Brussel i regi av NATO-parlamentarikerforsamlingen

  • Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første og andre vararepresentant for Hordaland fylke, Bjørg Hope Galtung og Magnar Lussand, er for tiden utenlands og av den grunn forhindret fra å møte under representanten John Dales permisjon i dagene 3. og 4. november.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

  • For Vest-Agder fylke: Bjørn Robstad

  • For Hordaland fylke: Monika Soltveit Gabrielli

  • For Telemark fylke: Marthe Scharning Lund og Turid Opedal

  • 2. Monika Soltveit Gabrielli innvelges i Lagtinget for den tid hun møter for representanten John Dale.

Presidenten: Bjørn Robstad og Turid Opedal er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresidenter.

John I. Alvheim (Frp): Jeg foreslår Per Ove Width og Øyvind Korsberg.

Presidenten: Per Ove Width og Øyvind Korsberg er foreslått som settepresidenter. – Andre forslag foreligger ikke, og Per Ove Width og Øyvind Korsberg anses enstemmig valgt som settepresidenter for inneværende ukes møter.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagens møte – om nødvendig – fortsetter utover den reglementsmessige tid kl. 15 til dagens kart er ferdigbehandlet.

– Ingen innvendinger er fremkommet mot presidentens forslag, og det anses vedtatt.