Stortinget - Stortingets sammentreden den 2. oktober 2000 kl. 13

Dato: 02.10.2000

Referatsaker

Referat

  • 1.

    Lagtingets presidentskap meddeler at Lagtinget har konstituert seg og valgt presidenter og sekretærer.

  • 2.

    Odelstingets presidentskap meddeler at Odelstinget har konstituert seg og valgt presidenter og sekretærer.

    Enst.: Nr. 1 og 2 vedlegges protokollen.

Presidenten: Presidenten erklærer Norges 145. Storting lovlig konstituert.

Presidenten foreslår at underretning om dette sendes Hans Majestet Kongen gjennom Regjeringens sjef for at denne kan innhente Kongens bestemmelse om tiden for Stortingets åpning. – Det anses vedtatt.

Tidspunktet vil senere bli bekjentgjort ved oppslag i Stortingsbygningen.

Presidenten ber om bemyndigelse til etter at Stortinget er erklært åpnet, og etter at trontalen og beretningen om rikets tilstand er overlevert, å utbringe det sedvanlige ønske for Kongen og fedrelandet – og anser denne bemyndigelse for gitt.

Presidenten ber videre om Stortingets bemyndigelse til å oppnevne en deputasjon på sju representanter til å motta Hans Majestet Kongen ved Stortingets åpning – og anser også denne bemyndigelse for gitt.

Som deputasjon oppnevnes representantene Torny Pedersen, leder, Ivar Kristiansen, Inge Myrvoll, Odd Eriksen, Steinar Bastesen, Kari Økland og Tomas Norvoll.

Presidenten ber videre om Stortingets bemyndigelse for Presidentskapet til etter alminnelig praksis å utføre forskjellige forretninger som tilligger Presidentskapet, og tar opp følgende forslag:

«Presidentskapet bemyndiges til å la oppta og redigere debattene i Stortinget og dets avdelinger i samsvar med den gitte instruks samt til enhver tid å treffe de bestemmelser som måtte kreves i anledning av utgivelsen av lover, Stortingstidende, innstillinger og dokumenter.»

– Presidentens forslag anses enstemmig vedtatt.

I anledning av Stortingets høytidelige åpning har Oslo Biskop innbudt Stortingets representanter til gudstjeneste i Oslo Domkirke i dag, mandag 2. oktober, kl. 17. Gudstjenesten vil bli holdt av biskop Gunnar Stålsett og domprost Olav Dag Hauge.

Før møtet heves vil presidenten gjøre oppmerksom på at tidspunktet for budsjettets framleggelse er onsdag 4. oktober kl. 10.