Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 5. juni 2001 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokument: 

Sak nr. 11

Innstilling fra sosialkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene John I. Alvheim og Harald T. Nesvik om å utvide pasientombudenes rolle til også å dekke primærhelsetjenesten

Talarar

Votering i sak nr. 11

Votering i sak nr. 11

Presidenten: Under debatten har Ola D. Gløtvold satt fram et forslag på vegne av Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti . Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen opprette en forsøksordning med pasient- og omsorgsombud i et representativt antall kommuner. Disse forsøkene samt ordningen i Oslo må danne grunnlag for et forslag om en utvidet pasientombudsordning som også skal omfatte kommunehelsetjenesten og sosialsektoren. Stortinget ber Regjeringen på bakgrunn av disse forsøkene komme tilbake med forslag om en permanent pasient- og omsorgsombudsordning.»

Votering:Forslaget fra Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti ble med 73 mot 39 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 20.12.41)Komiteen hadde innstillet:

Stortinget ber Regjeringen på egnet måte om å legge fram en sak som viser resultatene fra pågående forsøk vedrørende omsorgstjenestene, og i den sammenheng komme med forslag om eventuelt en utvidet pasientombudsordning til også å omfatte kommunehelsetjenesten og sosialsektoren.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.