Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 12. juni 2001 kl. 10

Dato:
President: Kirsti Kolle Grøndahl

Dokument: 

Sak nr. 19

Innstilling fra sosialkomiteen om forslag fra stortingsrepresentant Carl I. Hagen om innføring av en regelmessig og pliktig helseundersøkelse av jenter fra de kulturmiljøer som praktiserer kjønnslemlestelse av jenter, og innføre straffeansvar for foreldrene til jentene som blir utsatt for kjønnslemlestelse

Talarar

Votering i sak nr. 19

Votering i sak nr. 19

Presidenten: Under debatten har Harald T. Nesvik satt fram tre forslag på vegne av Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen innføre obligatoriske helsesjekker for barn i risikogrupper.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen så raskt som mulig utarbeide en informasjonsfolder som informerer om straffbarheten ved kjønnslemlestelse i henhold til lov 15. desember 1995 nr. 74 om forbud mot kjønnslemlestelse. Denne informasjonen må tilflyte alle relevante instanser så raskt som det er praktisk mulig.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme forslag om å lovfeste helsepersonells – eller andre som får kjennskap til kjønnslemlestelse – plikt til å melde fra om at kjønnslemlestelse har funnet sted.»

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:93 (2000-2001) – forslag fra stortingsrepresentant Carl I. Hagen om innføring av en regelmessig og pliktig helseundersøkelse av jenter fra de kulturmiljøer som praktiserer kjønnslemlestelse av jenter, og innføre straffeansvar for foreldrene til jentene som blir utsatt for kjønnslemlestelse – vedlegges protokollen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslagene fra Fremskrittspartiet bifaltes innstillingen med 86 mot 13 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 00.07.00)