Stortinget - Møte onsdag den 30. januar 2002 kl. 10

Dato: 30.01.2002

Formalia

Presidenten: Representantene André Kvakkestad, Olav Akselsen, Tor-Arne Strøm, Haakon Blankenborg, Bent Høie, Jorunn Ringstad, Øystein Djupedal, Elsa Skarbøvik, Per Erik Monsen og Martin Engeset, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger tre permisjonssøknader:

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Per Ove Width i tiden fra og med 30. januar til og med 1. februar for å delta i NATO-parlamentarikerforsamlingens møte i USA

  • fra Senterpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Morten Lund fra og med 31. januar og inntil videre

  • fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Ivar Østberg fra og med 31. januar og inntil videre

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Troms fylke: Leif Christian Johansen For Sør-Trøndelag fylke: Karin Galaaen For Vestfold fylke: Vidar Andersen

  • 3. Leif Christian Johansen og Vidar Andersen innvelges i Lagtinget i den tid de møter for representantene Ivar Østberg og Per Ove Width.

Presidenten: Vidar Andersen er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten foreslår at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Oddvard Nilsen (H): Jeg foreslår Øyvind Halleraker.

Presidenten: Øyvind Halleraker er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Øyvind Halleraker anses enstemmig valgt som settepresident for dagens møte.

Representanten Marit Arnstad vil fremsette et privat forslag.

Marit Arnstad (Sp): Jeg vil på vegne av representanten Ola D. Gløtvold og meg sjøl få framsette et forslag om en endring av erstatningsreglene for vern i nasjonalparker og for landskapsvernområder.

Presidenten: Representanten Øystein Hedstrøm vil fremsette et privat forslag.

Øystein Hedstrøm (FrP): Jeg vil på vegne av Thore A. Nistad, Kenneth Svendsen, Per Ove Width og meg selv fremsette et forslag om å gi frikort til beboere i nærheten av bompengestasjoner på parallellveier langs riksveier, som et ledd i å rydde av veien utvekster og urettferdighet ved bompengeinnkrevingen.

Presidenten: Representanten Jan Simonsen vil fremsette fire private forslag.

Jan Simonsen (uav): Jeg vil fremsette fire forslag:

  • et forslag om tiltak for å bekjempe seksuell misbruk av barn

  • et forslag om strengere kontroll med asylsøkere

  • et forslag om å endre valgloven slik at velgerne får større innflytelse over valg av personer til Stortinget

  • et forslag om tiltak for å begrense bruk av kniv til å skade andre mennesker

Presidenten: Karl-Anton Swensen vil fremsette et privat forslag.

Karl-Anton Swensen (Kp): Jeg vil fremme et privat forslag om at investeringer i og drift av offentlig infrastruktur i farleier og havner likestilles med tilsvarende innen veisektoren under lov om merverdiavgift.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.