Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 18. april 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokument: 

Sak nr. 3

Innstilling fra kommunalkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Torbjørn Andersen og Per Sandberg om å stanse alle forsøk og prosjektering av privat bosetting av asylsøkere

Talarar

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Per Sandberg på vegne av Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet

  • forslagene nr. 2 og 3, fra Torbjørn Andersen på vegne av Fremskrittspartiet

Det voteres først over forslagene nr. 2 og 3, fra Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen i revidert budsjett om å nedjustere årets budsjetterte mottak av asylsøkere fra 12 000 til 6 000.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen intensivere etablering av «utvidede», lukkede UDI-mottak.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 79 mot 16 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 21.06.30)

Presidenten: Det voteres så alternativt mellom komiteens innstilling og forslag nr. 1, fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet.

Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen ikke iverksette forsøk med privat bosetting av asylsøkere.»

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:55 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentantene Torbjørn Andersen og Per Sandberg om å stanse alle forsøk og prosjektering av privat bosetting av asylsøkere – bifalles ikke.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet bifaltes innstillingen med 57 mot 37 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 21.07.11)

Per Sandberg (FrP) (fra salen):President, er det mulig å gå tilbake til voteringen i sak nr. 2? Det gikk litt fort i svingene når det gjaldt votering over forslag nr. 5 under sak nr. 2. Jeg tror det var en liten misforståelse i forbindelse med stemmeforklaringen fra Høyre som kom før voteringen i sak nr. 1.

Presidenten: Presidenten kan jo ikke fordi noen synes at voteringen kanskje burde gått den andre veien, ta opp igjen hele voteringen på nytt. Da må et tilstrekkelig antall si at de har misforstått og stemt feil.

May-Helen Molvær Grimstad (KrF) (fra salen): Eg stør Per Sandberg.

I stemmeforklaringa frå Høgre blei det vedrørande sak nr. 2 sagt at Samarbeidsregjeringas parti skulle stø forslag nr. 5, frå Per Sandberg og Per Roar Bredvold, og eg trur det skjedde noko feil under voteringa.

Presidenten: Det er da sånn å forstå at representanten Holmberg talte på vegne av alle regjeringspartiene da hun sa at de skulle støtte dette, og så er det noen som har misforstått?

Oddvard Nilsen (H) (fra salen): Det er åpenbart at resultatet er feil.

Presidenten: Det skjønner presidenten også, men først må vi se om Stortinget kan akseptere at vi voterer på nytt.

Er det noen i Stortinget som har imot at vi voterer på nytt? – Det er det ikke. Da voteres det på nytt over forslag nr. 5 under sak nr. 2, fra Per Sandberg på vegne av Per Roar Bredvold og seg selv. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen vurdere muligheten for å bruke Forsvarets ressurser for uttransportering av asylsøkere som har fått endelig avslag.»

Votering:Forslaget fra Per Sandberg og Per Roar Bredvold bifaltes med 50 mot 44 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 21.10.10)

Presidenten: Da er alle fornøyde.