Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 14. mai 2002 kl. 10

Dato:
President: Kari Lise Holmberg

Dokument: 

Sak nr. 5

Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Magnar Lund Bergo, Ågot Valle og Karin Andersen om tiltak for å hindre at mennesker rekrutteres til avhengighet av automatspill

Talarar

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten har Magnar Lund Bergo satt fram et forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti. Forslagsstilleren har gjort om forslaget til oversendelsesforslag, og det lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen inntil proposisjon om pengespill og lotterilov er ferdigbehandlet høsten 2002 å «fryse» spillemarkedet. Inntil lovproposisjonen er behandlet gis ikke nye tillatelser eller konsesjoner til pengespill eller prøvespill. Prøvespill som er i gang skal ikke gis faste konsesjoner eller omgjøres til permanente spill, men om nødvendig få forlenget prøveperiode inntil proposisjonen er ferdigbehandlet.

Dersom lokaleiere, operatørselskaper eller organisasjoner av ulike grunner slutter med å drive en eller flere automater eller spill i perioden inntil proposisjonen er behandlet, overføres ikke tillatelsen eller konsesjon til nye eiere eller drivere.»

Presidenten foreslår at forslaget oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:53 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentantene Magnar Lund Bergo, Ågot Valle og Karin Andersen om tiltak for å hindre at mennesker rekrutteres til avhengighet av automatspill – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.