Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 18. juni 2002 kl. 13.05

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokument: 

Sak nr. 7

Innstilling frå energi- og miljøkomiteen om samtykke til godkjenning av avgjerd i EØS-komiteen nr. 123/2001 om innlemming av europaparlaments- og rådsdirektiv 98/30/EF om felles regler for det indre marked for naturgass (gassmarknadsdirektivet) i vedlegg IV til EØS-avtala (Energi)

Talarar

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Under debatten har Hallgeir H. Langeland – han har vært ganske aktiv i dag – satt fram to forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringa i den varsla gassmeldinga leggje fram ein heilskapleg norsk gasstrategi i ein europeisk gassmarknad i endring.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget utset handteringa av gassmarknadsdirektivet til gassmeldinga ligg føre og det ligg føre reelle forhandlingsresultat om innhald, balanse og tempo i heile liberaliseringsprosessen.»

Votering:Forslagene fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 74 mot 22 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 00.22.45)Komiteen hadde innstillet:

Stortinget samtykkjer til godkjenning av avgjerd i EØS-komiteen nr. 123/2001 om innlemming av europaparlaments- og rådsdirektiv 98/30/EF om felles regler for det indre marked for naturgass (gassmarknadsdirektivet) i vedlegg IV til EØS-avtala (Energi).

Presidenten: Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet har varslet at de ønsker å stemme imot.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes med 76 mot 20 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 00.23.31)