Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte onsdag den 19. juni 2002 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokument: 

Sak nr. 10

Innstilling fra justiskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Jan Arild Ellingsen og André Kvakkestad om å innføre bruk av vannkanon i politiets våpeninstruks, som tillatt virkemiddel mot voldelige demonstrasjoner/opptøyer, samt om å innføre bruk av teleskopisk batong og pepperspray som standardutstyr for operative polititjenestemenn

Talarar

Votering i sak nr. 10

Votering i sak nr. 10

Presidenten: Under debatten har André Kvakkestad på vegne av Fremskrittspartiet satt fram følgende forslag:

«I

Stortinget ber Regjeringen om å legge til rette for at bruk av vannkanon blir hjemlet som et lovlig virkemiddel for politiet under bekjempelse av voldelige demonstrasjoner eller opptøyer.

II

Stortinget gir Regjeringen fullmakt til å anskaffe/ fremskaffe vannkanoner til eventuell bruk i Oslo, i forbindelse med mulige demonstrasjoner i juni måned 2002.

III

Stortinget ber Regjeringen tildele operative polititjenestemenn og -kvinner teleskopisk batong og pepperspray som del av sin standard utrustning i bekjempelse av kriminelle.»

Det voteres alternativt mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet.

Komiteen hadde innstillet:

I

Dokument nr. 8:120 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentantene Jan Arild Ellingsen og André Kvakkestad om å innføre bruk av vannkanon i politiets våpeninstruks, som tillatt virkemiddel mot voldelige demonstrasjoner/opptøyer, samt om å innføre bruk av teleskopisk batong og pepperspray som standardutstyr for operative polititjenestemenn – I og II bifalles ikke.

II

Dokument nr. 8:120 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentantene Jan Arild Ellingsen og André Kvakkestad om å innføre bruk av vannkanon i politiets våpeninstruks, som tillatt virkemiddel mot voldelige demonstrasjoner/opptøyer, samt om å innføre bruk av teleskopisk batong og pepperspray som standardutstyr for operative polititjenestemenn – III vedlegges protokollen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet bifaltes innstillingen med 83 mot 16 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 00.22.39)

Presidenten: Presidenten gjør oppmerksom på at vi nå skal votere over en rekke saker som er oversendt fra Odelstinget. Presidenten skal forsøke etter hvert som vi går fram, å redegjøre for hvem som er forslagsstillere, og det vil da framgå av det hvem som stemmer for, og hvem som normalt skal stemme mot.