Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 28. november 2002 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokument: 

Sak nr. 7

Innstilling fra sosialkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Ola D. Gløtvold, Eli Sollied Øveraas og Sigbjørn Molvik om åpenhet i saksbehandlingen i de regionale helseforetakene

Talarar

Votering i sak nr. 7

Votering i sak nr. 7

Presidenten: Under debatten har Asmund Kristoffersen satt frem et forslag på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at de regionale helseforetakene og helseforetakene gjennomfører møteoffentlighet unntatt i saker av personsensitiv karakter, i saker om ansettelser og i saker av ren forretningsmessig karakter (jf. forvaltningsloven § 19 b)).

På sikt ber en om at det fremmes forslag til Stortinget om at lov om helseforetak m.m. endres slik at møteoffentlighet fremgår av loven.»

Det voteres alternativt mellom dette forslaget og innstillingen fra komiteen.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:107 (2001-2002) – forslag fra stortingsrepresentantene Ola D. Gløtvold, Eli Sollied Øveraas og Sigbjørn Molvik om åpenhet i saksbehandlingen i de regionale helseforetakene – vert å leggje ved protokollen.

Voteringstavlene viste at det var avgitt 58 stemmer for innstillingen og 48 stemmer for forslaget.(Voteringsutskrift kl. 13.13.58)

Rolf Terje Klungland (A) fra salen: Jeg stemte feil. Jeg stemte for og skulle ha stemt mot.

Presidenten: Representanten Klungland mener vel at han skulle ha stemt for forslaget.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (A) (fra salen): Jeg skulle også ha stemt for forslaget.

Presidenten: Hvis folk er usikre på hva de har stemt, er det kanskje like greit at vi tar voteringen en gang til.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet bifaltes innstillingen med 59 mot 49 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 13.14.39)