Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 29. april 2003 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokument: 

Sak nr. 5

Innstilling fra kommunalkomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Karita Bekkemellem Orheim, Eva M. Nielsen, Reidar Sandal og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen om tiltak for å bedre den økonomiske situasjonen for kirkene

Talarar

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten er det satt fram fire forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Ivar Østberg på vegne av Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti

  • forslagene nr. 2–4, fra Per Sandberg på vegne av Fremskrittspartiet

Det voteres først over forslagene nr. 2–4, fra Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at avkastningen av Opplysningsvesenets Fond primært skal brukes til å sikre formuen som ligger i kirkens historiske bygningsmasse og inventar.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at konsesjonslovgivningen tas bort slik at prestegårder og andre jordbrukseiendommer kan omsettes til markedspris.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen oppheve boplikten for prester.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 83 mot 20 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 14.37.46)Komiteen hadde innstillet:

Stortinget ber Regjeringen foreta en helhetlig gjennomgang av kirkeøkonomien. Med bakgrunn i dette bes Regjeringen fremme forslag for Stortinget med forbedringer i kommuneøkonomien i forbindelse med behandlingen av Revidert nasjonalbudsjett for 2003.

Presidenten: Her foreligger et avvikende forslag, forslag nr. 1, fra Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen foreta en helhetlig gjennomgang av kirkeøkonomien. Med bakgrunn i dette bes Regjeringen å vurdere kirkens økonomiske situasjon i forbindelse med gjennomgangen av kommuneøkonomien i Revidert nasjonalbudsjett for 2003 og kommuneproposisjonen 2004.»

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Høyre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti bifaltes forslaget med 55 mot 48 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 14.38.23)