Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 3. juni 2003 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokument: 

Sak nr. 6

Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene May Hansen, Karin Andersen og Magnar Lund Bergo om å evaluere og justere utilsiktede utslag av de nye bidragsreglene som trår i kraft fra 1. oktober 2003

Talarar

Votering i sak nr. 6

Votering i sak nr. 6

Presidenten: Under debatten er det satt fram tre forslag. Det er

  • forslagene nr. 1 og 2, fra May Hansen på vegne av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

  • forslag nr. 3, fra May Hansen på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet

Det voteres først over forslag nr. 3, fra Sosialistisk Venstreparti og senterpartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å fjerne gebyr for offentlig fastsetting og endring av bidrag.»

Votering:Forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 86 mot 21 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 14.43.26)

Presidenten: Det voteres så over forslagene nr. 1 og 2, fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å vurdere tiltak for å bedre den økonomiske situasjonen for barnefamilier som lever på uføretrygd og som har aller minst å leve av.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen justere utilsiktede og urimelige utslag av de nye reglene slik at de ikke rammer de med lavest inntekt før bidragsreglene trer i kraft 1. oktober 2003.»

Votering:Forslagene fra Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet ble med 57 mot 51 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 14.43.46)Komiteen hadde innstillet:

Stortinget ber Regjeringen foreta en løpende og grundig evaluering av effekten av de nye bidragsreglene i tråd med Ot.prp. nr. 43 (2001-2002), jf. Innst. O. nr. 127 (2000-2001). Evalueringen skal blant annet medføre en tilbakemelding i forbindelse med budsjettbehandlingen høsten 2004, og en stortingsmelding innen utgangen av 2005.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.