Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte fredag den 21. november 2003 kl. 10

Dato:
President: Inge Lønning

Dokument: 

Sak nr. 5

Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Arne Sortevik og Ursula Evje om tiltak for å ivareta elever og foreldres rettssikkerhet i forhold til opplæringen og skolen for øvrig

Talarar

Votering i sak nr. 5

Votering i sak nr. 5

Presidenten: Under debatten har Arne Sortevik satt frem følgende forslag på vegne av Fremskrittspartiet og representanten Jan Simonsen:

  • «1. Stortinget ber Regjeringen opprette et skoleombud som er uavhengig fra politisk og departemental styring.

  • 2. Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at brukerne skal være i flertall i alle offentlige skolers driftsstyre, og at disse styrene er å betrakte som et selvstendig rettssubjekt.

  • 3. Stortinget ber Regjeringen opprette et brukerutvalg for den videregående opplæringen. Stortinget legger til grunn at et slikt brukerutvalg skal være et selvstendig rettssubjekt.»

Det voteres alternativt mellom dette forslaget og innstillingen fra komiteen.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:111 (2002-2003) – forslag fra stortingsrepresentantene Arne Sortevik og Ursula Evje om tiltak for å ivareta elever og foreldres rettssikkerhet i forhold til opplæringen og skolen for øvrig – vedlegges protokollen.

Voteringstavlene visteat det var avgitt 78 stemmer for innstillingen og 17 stemmer for forslaget.(Voteringsutskrift kl. 14.40.03)

Ola T. Lånke (KrF) (fra salen): Jeg stemte feil.

Presidenten: Da skal de riktige stemmetall være 79 stemmer for innstillingen og 16 stemmer for forslaget.