Stortinget - Møte fredag den 6. februar 2004 kl. 10

Dato: 06.02.2004
President: Jørgen Kosmo

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra kontroll- og konstitusjonskomiteen om Riksrevisjonens undersøkelse av inntektssystemet for kommunene ((Innst. S. nr. 108 (2003-2004), jf. Dokument nr. 3:8 (2002-2003)))

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Grethe Fossli til nærings- og handelsministeren:
    "En rekke land i Europa, men også Canada og New Zealand, har valgt å satse aktivt på å bygge opp en audiovisuell industri, da dette anses for å være blant vekstnæringene i framtiden. Noen har satset på å trekke til seg utenlandske produksjoner for dermed å bygge opp nasjonal kompetanse og infrastruktur, andre på grunn av natur som lokker, eller fordi de har en befolkning med høy utdannelse og kunnskaper på området som er av interesse for bransjen. Felles for dem alle er at det er satt inn tiltak som gjør at landet er attraktivt å komme til for å gjøre filmopptak eller for å gjøre audiovisuelle produksjoner. Tiltak som kan nevnes, er subsidier, billige fasiliteter og byttehandel, billettstøtte, lånestøtte, skattefradrag og skattekreditt. Prosjektene legger igjen betydelige midler lokalt og god markedsføring av landet som turistmål.
    Ser statsråden for seg at dette kan være et satsingsområde for Norge?"

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten Olav Akselsen til nærings- og handelsministeren:
    "Den kraftforedlande industrien i Noreg har utvikla seg til å vera ei av dei viktigaste næringane i landet. Denne industrien sysselset i dag om lag 22 000 menneske, og er ei svært viktig næring for distrikta og for mange underleverandørar i Noreg. Tilgang på nok kraft til konkurransedyktige prisar har vore avgjerande for denne utviklinga. Dei gamle kraftkontraktane vert no gradvis fasa ut, og industrien må kjøpa kraft til ein marknadspris som er vesentleg høgare enn for dei ein konkurrerer med ute i verda. Prisauken i den norske kraftmarknaden kan føra til at kraftprisane blir meir enn dobla - for nokre verksemder tredobla, til dømes for Sør-Norge Aluminium AS (SØRAL) og verksemder i Mo i Rana. Alt tyder på at denne industrien er inne i ei krevjande tid, med stadig hardare konkurranse og uvisse knytt til uavklara miljøkrav.
    Kva vil statsråden gjera for å unngå nedbygging av den kraftforedlande industrien i Noreg framover?"

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 13.15.