Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 17. februar 2005 kl. 10.10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokument: 

Sak nr. 2

Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene May Hansen, Sigbjørn Molvik og Ingvild Vaggen Malvik om å likestille svangerskapspenger med sykepenger i regler og avtaleverk om pensjon, ansiennitet og vikarbruk, samt i forhold til rett til feriepenger

Talarar

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har May Hansen satt fram et forslag på vegne av Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet. Forslaget lyder:

  • «1. Stortinget ber Regjeringen fremme forslag slik at svangerskapspenger gir samme rett til feriepenger som sykepenger.

  • 2. Stortinget ber Regjeringen fremme forslag slik at svangerskapspenger likestilles med sykepenger i regler og avtaleverk om pensjon, ansiennitet, vikarbruk osv.

  • 3. Stortinget ber Regjeringen sørge for at ordningen med svangerskapspenger gjøres bedre kjent enn i dag.»

Det vil bli votert alternativt mellom dette forslaget og innstillingen fra komiteen.

Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:10 (2004-2005) – forslag fra stortingsrepresentantene May Hansen, Sigbjørn Molvik og Ingvild Vaggen Malvik om å likestille svangerskapspenger med sykepenger i regler og avtaleverk om pensjon, ansiennitet og vikarbruk, samt i forhold til rett til feriepenger – vedlegges protokollen.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet bifaltes innstillingen med 77 mot 21 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 15.23.05)

Presidenten: I sak nr. 3 foreligger det ikke noe voteringstema.