Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 12. april 2005 kl. 10

Dato:
President: Jørgen Kosmo

Dokument: 

Sak nr. 1

Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Rolf Reikvam, Lena Jensen, Karin Andersen og Sigbjørn Molvik om å lovfeste at fylkeskommunene skal tilby opplæring etter modellen skole på arbeidsplass

Talarar

Votering i sak nr. 1

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har Arne Sortevik satt fram to forslag på vegne av Fremskrittspartiet og representanten Jan Simonsen.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen øke støtten til frittstående skoler i grunnutdanningen fra 85 pst. til 100 pst. av vanlige driftsutgifter for alle offentlige skoler fra og med statsbudsjettet for 2006, samt innarbeide i budsjettet et finansieringssystem som også sikrer offentlig fullfinansiering av offentlig godkjente utdanningstilbud i grunnutdanningen som ikke drives av offentlig myndighet.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem sak med forslag til sammenslåing av opplæringslov og friskolelov for å sikre et felles lovverk for alle elever i grunnutdanningen.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet og representanten Jan Simonsen ble med 79 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 13.26.55)Komiteen hadde innstillet:

Dokument nr. 8:43 (2004-2005) – forslag fra stortingsrepresentantene Rolf Reikvam, Lena Jensen, Karin Andersen og Sigbjørn Molvik om å lovfeste at fylkeskommunene skal tilby opplæring etter modellen skole på arbeidsplass – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling bifaltes enstemmig.