Stortinget - Møte tirsdag den 31. januar 2006 kl. 10

Dato: 31.01.2006
President: Carl I. Hagen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Innstilling fra finanskomiteen om samtykke til godkjennelse av EØS-komiteens beslutning nr. 70/2005 av 29. april 2005 om innlemmelse i EØS-avtalen av direktiv 2004/25/EF om overtakelsestilbud ((Innst. S. nr. 76 (2005-2006), jf. St.prp. nr. 32 (2005-2006)))

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Svein Flåtten til finansministeren:
    «Næringslivets rammebetingelser og konkurransedyktighet er avgjørende for den langsiktige finansieringen av velferdssamfunnet. Derfor la Bondevik II-regjeringen sterk vekt på generelle økonomiske virkemidler, særlig på en ansvarlig budsjettpolitikk som kunne gi en lavere rente. Den lave renten har virkningsfullt stimulert økonomien og har også bidratt til en mer konkurransedyktig kronekurs. Kombinert med skattelettelser, særlig til næringslivet, har denne politiske kurs gitt sterk økonomisk vekst, historisk høy sysselsetting og en ledighet som nå er på full fart nedover. I sin redegjørelse for Stortinget 10. november 2005 varsler finansministeren «en klar ny kurs for (…) en offensiv næringspolitikk».
    Hvilke konkrete endringer innebærer denne «nye kurs» i forhold til Bondevik II-regjeringens politikk, og hva er de faglige vurderinger og dokumentasjon av de aktuelle endringenes virkninger for næringslivets verdiskaping?»

  • Sak nr. 3

    Interpellasjon fra representanten May-Helen Molvær Grimstad til barne- og likestillingsministeren:
    «Det er 750 000 aleneboende i Norge, mer enn 1/3 av alle husstander. Selv om aleneboende har ulike levekår, utgjør de en ensartet gruppe i den forstand at de lever alene med én inntekt. Mange av de aleneboende sliter med å komme inn på boligmarkedet og kommer i snitt dårligere ut økonomisk enn de som bor sammen med noen. Noe av grunnen til det er at utgifter som kommunale avgifter og strøm er husstandsavhengig, ikke forbruksavhengig. Regjeringen Bondevik II varslet at det skulle komme en stortingsmelding om singelpolitikk våren 2006, for å kartlegge de aleneboendes livssituasjon og vurdere tiltak knyttet til bokostnader, kommunale avgifter og endringer i skattesystemet.
    Hva vil statsråden gjøre for at samfunnet skal ivareta de aleneboende på en bedre måte?»

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 13.05.