Stortinget - Møte torsdag den 4. mai 2006 kl. 10

Dato: 04.05.2006
President: Carl I. Hagen

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Interpellasjon fra representanten Gunvor Eldegard til nærings- og handelsministeren:
    «Ein aktiv bruk av god design innan produkt- og tenesteutviklinga kan ha stor betydning for norsk næringsliv si lønnsemd og konkurransekraft. Norsk Designråd spelar ei viktig rolle i denne samanhengen. I Soria Moria-erklæringa står det at Regjeringa vil greie ut ei næringsretta designpakke.
    Kva vil statsråden gjere for å følgje opp dette, og for å medverke til at næringsretta design i større grad kan bli eit strategisk verktøy for eit meir innovativt norsk næringsliv?»

  • Sak nr. 2

    Interpellasjon fra representanten Jan Bøhler til justisministeren:
    «Siden 1980-tallet har det vært begått mange alvorlige kriminelle handlinger som av politiet og media har blitt knyttet til gjenger omtalt som A-gjengen, Youngguns, B-gjengen mfl. Det handler om hevn- og voldshandlinger, ran, svindel, kidnappinger, narkotikaomsetning, skyteepisoder og endog mord. Disse mafiapregede gruppene skal ifølge beskrivelsene ha et stort antall medlemmer og særlig rekruttere i enkelte minoritetsmiljøer i Oslo. De er bygd opp med harde indre kjerner og mange tilknyttede medløpere i lukkede hierarkiske strukturer, som er vanskelige for politiet å avdekke. Det er svært alvorlig om slike bander får befeste seg over tid. Det kan skape et inntrykk av at samfunnet ikke evner å få bukt med organisert kriminalitet, og at vi mangler ressurser og gode nok metoder.
    Hvordan vurderer statsråden situasjonen, og hvilke tiltak kan settes inn for å stanse bandenes virksomhet på en effektiv måte?»

  • Sak nr. 3

    Innstilling fra justiskomiteen om tilleggsbevilgning på statsbudsjettet for 2006 i forbindelse med nye undersøkelser av fiskefartøyet «Western»s forlis 6. februar 1981 ((Innst. S. nr. 129 (2005-2006), jf. St.prp. nr. 41 (2005-2006)))

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet slutt kl. 12.35.