Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte torsdag den 23. november 2006 kl. 10

Dato:
President: Carl I. Hagen

Voteringer

Etter at det var ringt til votering, uttalte

Votering i sak nr. 1

Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:100 (2005-2006) – om forslag fra stortingsrepresentantene Ola T. Lånke, Line Henriette Holten Hjemdal og Ingebrigt S. Sørfonn om å bygge et nytt, moderne og funksjonelt klinikkbygg for produksjonsdyr ved Norges Veterinærhøgskole (NVH), alternativt gjennomføre en samlokalisering av NVH og Universitetet for miljø- og biovitenskap i Ås – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Solveig Horne satt frem tre forslag på vegne av Fremskrittspartiet og Høyre.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å

  • 1. Fremlegge en oppdatert handlingsplan for å forebygge seksuelle overgrep mot barn.

  • 2. Legge til rette for en økt samhandling mellom foreldre, frivillige organisasjoner, skoler og politi.

  • 3. Legge til grunn til de vurderinger som Riksadvokaten har gjort i sitt forslag til strafferegulering av forberedelseshandlinger til overgrep mot barn.

  • 4. Vurdere å opprette et nasjonalt kompetansesenter for bekjemping av overgrep mot barn etter mønster av det engelske CEOP.

  • 5. Ta initiativ til at Norge slutter seg til nettverket Virtual Global Taskforce.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utrede og på egnet måte komme tilbake til Stortinget med en sak om å opprette en politistasjon på nettet.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen om å etablere ytterligere 3 regionale Barnas Hus innen utløpet av 2007.»

Kristelig Folkeparti og Venstre har varslet at de vil støtte forslagene.

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet og Høyre ble med 58 mot 49 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.23.16)Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:74 (2005-2006) – forslag fra stortingsrepresentantene Elisabeth Aspaker, André Oktay Dahl og Olemic Thommessen om bekjempelse av seksuelle overgrep mot barn med særlig fokus på barns og unges økte bruk av nye elektroniske media – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten er det satt frem to forslag. Det er

  • forslag nr. 1, fra Thore A. Nistad på vegne av Fremskrittspartiet

  • forslag nr. 2, fra Elisabeth Aspaker på vegne av Høyre

Etter anmodning fra representanten Elisabeth Aspaker vil presidenten foreslå at det først voteres over Høyres forslag og deretter alternativt mellom Fremskrittspartiets forslag og innstillingen, slik at Høyre kan stemme subsidiært for Fremskrittspartiet forslag, som hun har anmodet om. – Det er vedtatt.

Forslaget fra Høyre lyder:

«Stortinget ber Regjeringen utrede hvordan nordmenn i afrikansk fangenskap under 2. verdenskrig kan sikres erstatning enten fra de ansvarlige stater under 2. verdenskrig eller gjennom en erstatningsordning i Norge for de lidelser de har blitt påført.»

Votering:Forslaget fra Høyre ble med 93 mot 15 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 11.24.43)Komiteen hadde innstilt:

Dokument nr. 8:87 (2005-2006) – forslag fra stortingsrepresentantene Odd Einar Dørum, Gunvald Ludvigsen, Gunnar Kvassheim og Gunn Berit Gjerde om å opprette en kompensasjonsordning for norske krigsseilere som satt i fangenskap i Afrika under den 2. verdenskrig – vedlegges protokollen.

Presidenten: Det voteres alternativt mellom innstillingen og forslaget fra Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge fram forslag om en erstatningsordning for nordmenn i afrikansk fangenskap under den 2. verdenskrig.»

Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre har varslet at de vil stemme for Fremskrittspartiets forslag.

Votering:Ved alternativ votering mellom komiteens innstilling og forslaget fra Fremskrittspartiet ble innstillingen bifalt med 58 mot 49 stemmer.(Voteringsutskrift kl. 11.25.37)

Voteringa i ei sak finst i slutten av referatet for kvar enkelt sak.