Stortinget - Møte mandag den 18. desember 2006 kl. 10

Dato: 18.12.2006

Formalia

Presidenten: Det foreligger søknader fra representantene Laila Dåvøy og Hallgeir H. Langeland om permisjon i dagene 18. og 19. desember – begge for å delta i Den vesteuropeiske unions parlamentarikerforsamlings 52. sesjonsmøte i Paris.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Hordaland fylke: Knut Arild HareideFor Rogaland fylke: Gjertrud Kjellesvik

  • 3. Gjertrud Kjellesvik innvelges i Lagtinget for den tiden hun møter for representanten Hallgeir H. Langeland.

Presidenten: Knut Arild Hareide og Gjertrud Kjellesvik er til stede og vil ta sete.

Endring av ukeprogrammet

Presidenten: Med hjemmel i forretningsordenens § 26 fjerde ledd vil presidenten foreslå at det oppsatte ukeprogram for inneværende uke endres, slik at det tirsdag 19. desember etter stortingsmøtets slutt settes referatmøte i Odelstinget.

– Ingen innvendinger er kommet mot presidentens forslag, og det anses vedtatt.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i dag og i morgen – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen anses enstemmig valgt som settepresident for dagens og morgendagens møter.

Statsråd Sylvia Brustad overbrakte 3 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagsmøtet om nødvendig avbrytes for Stortingets julelunsj kl. 13.45 og settes igjen kl. 16 for kveldsmøte.

– Ingen innvendinger er kommet mot presidentens forslag, og det anses vedtatt.