Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 6. mars 2007 kl. 10

Dato:
President: Hans Frode Kielland Asmyhr

Dokument: 

Sak nr. 6

Innstilling fra helse- og omsorgskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Harald T. Nesvik, Vigdis Giltun og Jan-Henrik Fredriksen om tiltak som øker organdonorkapasiteten i Norge

Talarar

Votering i sak nr. 6

Votering i sak nr. 6

Presidenten: Under debatten har Vigdis Giltun satt frem et forslag på vegne av Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen innføre en statlig og pliktmessig registrering av dødsfall på donorsykehus knyttet opp mot muligheten til å donere organ ved alle dødsfall.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 80 mot 23 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18.44.22)Komiteen hadde innstilt:

I

Stortinget ber Regjeringen sørge for at helsepersonell får faglig opplæring om det som skjer rundt en organdonasjon, og spesielt om hvordan de skal kommunisere med pårørende.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.Videre var innstilt:

II

Stortinget ber Regjeringen om å etablere en DRG- kode som utløses ved hver organdonasjon, slik at sykehusene får betalt for den jobben de utfører.

Presidenten: Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre står bak innstillingen, så det forventes at Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet stemmer imot.

Votering:Komiteens innstilling ble med 55 mot 48 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 18.45.18)Videre var innstilt:

III

Dokument nr. 8:99 (2005-2006) – forslag fra stortingsrepresentantene Harald T. Nesvik, Vigdis Giltun og Jan-Henrik Fredriksen om tiltak som øker organdonorkapasiteten i Norge – vedlegges protokollen.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.