Stortinget - Møte mandag den 11. juni 2007 kl. 10

Dato: 11.06.2007

Formalia

Presidenten: Representanten Leif Helge Kongshaug og Eirin Kristin Sund, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Torfinn Opheim fra og med 11. juni og inntil videre

  • Fra representanten Henning Skumsvoll om permisjon i tiden fra og med 12. juni til og med 15. juni for å delta i møte i Den vesteuropeiske unions parlamentariske forsamling i Warszawa

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget.

– Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Vest-Agder fylke Kjell Ivar Larsen foreligger søknad om å bli fritatt for å møte i Stortinget i tiden fra og med 12. juni til og med 15. juni under representanten Henning Skumsvolls permisjon, av velferdsgrunner.

Denne søknad foreslås behandlet straks og innvilget.

– Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Rogaland fylke Unn Therese O. Sørensen har for tiden fødselspermisjon og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten Torfinn Opheims permisjon fra og med 11. juni og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

For Vest-Agder fylke: Ivar Hognestad

For Rogaland fylke: Espen Torsteinsbø Hansen

Presidenten: Espen Torsteinsbø Hansen er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to setterpresidenter for Stortingets møte i dag og for resten av inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Gunn Olsen og Sigvald Oppebøen Hansen. – Andre forslag foreligger ikke, og Gunn Olsen og Sigvald Oppebøen Hansen anses enstemmig valgt som settepresidenter for inneværende ukes møter.

Statsråd Kristin Halvorsen overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Representanten Harald T. Nesvik vil framsette et representantforslag.

Harald T. Nesvik (FrP) [10:02:53]: På vegne av representantene Vigdis Giltun, Jan-Henrik Fredriksen og undertegnede vil jeg fremme forslag om offentlige kvalitetsindikatorer for norske sykehus.

Presidenten: Representanten Laila Dåvøy vil framsette et representantforslag.

Laila Dåvøy (KrF) [10:03:22]: På vegne av representantene Åse Gunhild Woie Duesund, Dagfinn Høybråten og meg selv har jeg den glede å foreslå å innføre en verdighetsgaranti i eldreomsorgen.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.