Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte tirsdag den 12. februar 2008 kl. 10

Dato:
President: Eirin Faldet og Sigvald Oppebøen Hansen

Dokument: 

Sak nr. 3

Innstilling fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteen om representantforslag fra stortingsrepresentantene Anders Anundsen, Jon Jæger Gåsvatn og Åse M. Schmidt om en nasjonal tiltakspakke for å bekjempe uro og disiplinproblemer i den norske skolen

Talarar

Votering i sak nr. 3

Votering i sak nr. 3

Presidenten: Under debatten er det sett fram 17 forslag. Det er

  • forslag nr. 1, frå Jon Jæger Gåsvatn på vegner av Framstegspartiet og Høgre

  • forslaga nr. 2-17, frå Jon Jæger Gåsvatn på vegner av Framstegspartiet

Det blir først votert over forslag nr. 1, frå Framstegspartiet og Høgre. Forslaget lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem forslag om obligatorisk evaluering av lærerne ved alle norske skoler.»

Votering:Forslaget frå Framstegspartiet og Høgre blei med 64 mot 33 røyster ikkje vedteke.(Voteringsutskrift kl. 18.45.37)

Presidenten: Det vil så bli votert alternativt mellom tilrådinga frå komiteen og forslaga nr. 2-17, frå Framstegspartiet.

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sette i verk tiltak med sikte på å etablere skoler med forsterket tilbud for elever med spesielle behov og store atferdsproblemer.»

Forslag nr. 3 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at kommuner som gir elever med særskilte behov en tilrettelagt undervisning i eller utenfor den ordinære skolen, får et ekstra økonomisk tilskudd per elev som mottar et slikt tilbud.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sette i gang et helhetlig forskningsprosjekt for å se på innretning og effekter av dagens spesialundervisning.»

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge til rette for at personell med sosialfaglig kompetanse i større grad trekkes inn i skolene, og at samarbeidet mellom lærere og yrkesdisipliner med sosialfaglig bakgrunn, eller annen faglig bakgrunn som kan bidra til å skape et bedre læringsmiljø, forsterkes.»

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen iverksette økonomiske incitamenter for skoler som ved hjelp av samarbeid mellom lærere og sosialfaglig personell legger til rette for et bedre læringsmiljø.»

Forslag nr. 7 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen arbeide for at foreldrene i større grad skal involveres i utformingen av tiltak rettet mot å forbedre læringsmiljøet og bekjempe uro, og at eksempelvis FUG og Aktive Foreldre trekkes inn i dette arbeidet.»

Forslag nr. 8 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem forslag for Stortinget om at plikt til samarbeid mellom foreldre, elev og skole skal bli en del av opplæringsloven.»

Forslag nr. 9 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at opplæring i samarbeid mellom hjem og skole blir en del av lærerutdanningen.»

Forslag nr. 10 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen arbeide for at det innføres en ordning med gratis skolemåltid for elever i grunnskolen innen skolestart 2008.»

Forslag nr. 11 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem en egen handlingsplan for bekjempelse av bråk og uro i norsk skole.»

Forslag nr. 12 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at klasseledelse blir en integrert del av lærerutdanningen.»

Forslag nr. 13 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen iverksette etterutdanning innen klasseledelse for alle lærere, og vil øremerke midler til kommunene som skal benyttes til dette formålet.»

Forslag nr. 14 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen legge frem forslag om tiltak som kan koordinere innsatsen mellom politi og skoler, og som kan gi skolene et helhetlig virkemiddelapparat for å sanksjonere elever som bryter regelverket.»

Forslag nr. 15 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen innføre en egen årlig pris for skoler som viser utmerkede forbedringer av sitt læringsmiljø.»

Forslag nr. 16 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen vurdere å etablere en årlig pris som skal gå til en lærer som har utmerket seg på særlig positiv måte, etter forslag fra elever, foreldre, skoler eller andre.»

Forslag nr. 17 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen sørge for at skoleeier påser håndheving av ordensreglementet ved den enkelte skole.»

Komiteen hadde tilrådd:

Dokument nr. 8:113 (2006-2007) - representantforslag fra stortingsrepresentantene Anders Anundsen, Jon Jæger Gåsvatn og Åse M. Schmidt om en nasjonal tiltakspakke for å bekjempe uro og disiplinproblemer i den norske skolen - vedlegges protokollen.

Votering:Ved alternativ votering mellom tilrådinga frå komiteen og forslaga frå Framstegspartiet blei tilrådinga vedteken med 76 mot 21 røyster.(Voteringsutskrift kl. 18.46.30)