Stortinget - Møte onsdag den 27. februar 2008 kl. 10

Dato: 27.02.2008

Tilbake til spørjetimen

Spørsmål 5

Presidenten: Dette spørsmålet, frå Bent Høie til miljø- og utviklingsministeren, vil bli svart på av forsvarsministeren på vegner av miljø- og utviklingsministeren.

Bent Høie (H) [11:19:51]: «Rogaland fylkeskommune sendte sin fylkesplan 2006-2009 til Miljøverndepartementet for godkjenning november 2005. Den er ennå ikke ferdigbehandlet i departementet, og fylkeskommunen er snart i gang med en ny plan.

Er dette en behandling av fylkesplanene som statsråden mener er forsvarlig?»

Statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen [11:20:14]: På vegne av miljøvernministeren vil jeg si at miljøvernministeren er enig i at dette har tatt lang tid. Miljøvernministeren melder også at han tar sikte på å legge fram saken så snart som mulig.

Bent Høie (H) [11:20:34]: Jeg forstår godt at Forsvaret bidrar med å rydde nedsnødde veier når det er en akutt situasjon, men jeg regner ikke med at det er en så alvorlig situasjon i Miljøverndepartementet at de har behov for Forsvarets hjelp for å få unna fylkesplanbehandlingen.

Det er litt vanskelig å stille et oppfølgingsspørsmål når miljøvernministeren ikke er til stede, men hva er årsaken til at behandlingen av denne fylkesplanen har tatt nærmere to år?

Statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen [11:21:09]: Vanlig behandlingstid for nasjonal godkjenning av fylkesplaner er mellom seks og tolv måneder. Derfor er det riktig at det har tatt lang tid med godkjenningen av denne planen. Årsaken til det er at det har vært en konflikt mellom hensynet til nasjonale retningslinjer for kjøpesenteretablering og fylkestingets godkjenning av planen.

Som jeg sa, har miljøvernministeren meldt og erkjent at dette har tatt lang tid, og han har derfor sagt at denne saken skal legges fram med det første.