Stortinget.no

logo
Hopp til innhald
Til framsida

Stortinget - Møte mandag den 3. mars 2008 kl.12

Dato:
President: Carl I. Hagen

Dokument: 

Sak nr. 2

Innstilling frå næringskomiteen om statleg garanti til Kongsberg Defence and Aerospace AS for bygging av komposittfabrikk

Talarar

Votering i sak nr. 2

Votering i sak nr. 2

Presidenten: Under debatten har Kåre Fostervold satt frem et forslag på vegne av Fremskrittspartiet. Forslaget lyder:

«St.prp. nr. 27 (2007-2008) om statlig garanti til Kongsberg Defence and Aerospace AS for bygging av komposittfabrikk sendes tilbake til Regjeringen. Stortinget ber Regjeringen fremme ny sak om statlig garanti til Kongsberg Defence and Aerospace AS for bygging av komposittfabrikk når de tre kampflykandidatene har levert inn sine respektive industriplaner og disse er evaluert.»

Votering:Forslaget fra Fremskrittspartiet ble med 82 mot 21 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 15.51.30)Komiteen hadde innstilt:

Stortinget samtykker i at staten ved Nærings- og handelsdepartementet kan gi Kongsberg Defence and Aerospace AS garanti med ramme inntil 737 mill. kroner til dekning av kostnader knyttet til etablering av komposittfabrikk for produksjon av deler til kampfly.

Garantien gis på de vilkår som er beskrevet i proposisjonen, og gjøres bare gjeldende i det tilfellet at norske myndigheter beslutter ikke å anskaffe nye kampfly.

Votering:Komiteens innstilling ble enstemmig bifalt.